ŞAHLAN KABİN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından tanıtımı yapılan ve ağır yükler taşıyacak ilk Türk Kaya Kamyonu’nun sürücü kabinlerine Eskişehir imzası. “Deve” marka kamyonun sürücü kabinleri Eskişehir Sanayi Odası Üyesi Şahlan Kabin Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Eskişehir’de üretiliyor.

 

Şahlan Kabin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Kürkçüoğlu 46 yıldır faaliyette olduklarını, yerli ve milli imkânlarla üretilen kamyonun kabinlerini üretmekten dolayı gururlu olduklarını belirtti. Kürkçüoğlu, “Tasarımı ve yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılan ülkemizin ilk kaya kamyonun kabinleri firmamız tarafından üretilmiştir. 35 ton darbeye dayanıklı ürettiğimiz kabinleri sürücü güvenliğini, emniyetini ve konforunu sağlayacak şekilde tasarladık” dedi.

 

Şahlan Kabinin, Eskişehir’in köklü firmalarından ve ikinci kuşağın işbaşında olduğunu belirten Adnan Kürkçüoğlu, “Yerli ve milli üretim projelerde yer almayı sürdüreceğiz. Ayrıca traktör ve iş makineleri sürücü emniyet kabinleri ve metal komponentleri, sac ve çeşitli kesitlerde profil şekillendirme, kaynaklı montaj ve boya işlerinden oluşan üretimimiz de devam etmekte” diye konuştu.

 

Kaynak: esohaber.com ve milliyet.com.tr

Eskişehir Web Tasarım